Brede oriƫntatie

Een opvallend kenmerk van de samenwerkende partijen binnen VLAM21 is hun hybride organisatievorm. De organisaties leggen zich niet vast op één aspect van de letteren, maar zetten zich in voor presentatie, productie, talentontwikkeling en educatie tegelijk. Ze werken lokaal en internationaal, zowel als productiehuis als festival.
De verbindingen die met andere domeinen worden gelegd en de nieuwe uitingsvormen die gepresenteerd worden, vormen een belangrijk inhoudelijk onderdeel van de organisaties. Deze experimentele manier van werken, vraagt om programmamakers die breed georiënteerd zijn en mee kunnen bewegen in deze vorm van organisatie.

Waarom

Op dit moment zien we een lacune binnen de nieuwe aanwas van artistiek medewerkers bij de literaire organisaties. Opleidingen als Creative Writing van ArtEZ University of Arts en DAS Creative Producing van Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten werken steeds breder, waardoor er zowel auteurs als producers afstuderen die zich niet enkel toeleggen op één aspect van de letteren. VLAM21 juicht deze ontwikkeling toe, maar mist nog een specifieke training voor literair programmamakers. In dat gat wil VLAM21 springen door een traineeship te ontwikkelen. Een gat dat noodzakelijk is om te vullen, om de continuïteit van de wendbare literaire festivals en manifestaties te kunnen waarborgen. 

VLAM21 is op dit moment bezig met de voorbereidingen van dit traineeship. Houd deze website en de websites van de aangesloten organisaties in de gaten voor updates.